İSTANBUL / MALTEPE - İmdat Vakfı Dumlupınar Ortaokulu

May

Okulumuz rehber öğretmeni Kemal KILIÇ ile birlikte 8.sınıf öğrencilerimiz Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’ne bir üst kurumu tanıtıcı gezi düzenlediler.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK GEZİMİZ

May

Bugün, Türk Milleti'nin egemenliğini ilân ettiği, demokrasinin ve özgürlüğün temelinin atıldığı büyük bir günü kutluyoruz. Gаzi Mustаfа Kemаl Atаtürk’ün çocuklаrımızа аrmаğаn ettiği, 23 Nisаn Ulusаl Egemenlik ve Çocuk Bаyrаmı çocuklаrımızа kutlu olsun.

May

Irak Cephesi'nde 29 Nisan 1916'da Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlanan Kut'ül Amare Savaşı, Birinci Dünya Savaşı'nın temel muharebelerinden biri olarak kabul ediliyor. Tümgeneral Charles Vere Ferrers Townshend komutasındaki İngiliz birliklerinin teslim alınmasıyla kazanılan bu zafer, Çanakkale'nin ardından Birinci Dünya Savaşı'nın "en büyük zaferi" olma niteliği taşıyor.

Nis

Öğrencilere sosyal, kültürel ve tarihi önemi kavratmak, öğrencilerin geçmiş ile günümüz kültürel değerleri arasında bağ kurmalarını sağlamak, çocukların gözlem, mantık, yaratıcılık, hayal gücü ve beğeni duygularının oluşmasına ve gelişmesine destek olmak amacıyla “Ortaokullarda Müze Eğitimi” kapsamında Heybeliada Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ne Gezi Kulübü öğretmenleri Meltem Gülşen ERTEKİN  ve Jale YÜCEL öğretmenlerimizin rehberliğinde gezi düzenledik.

Nis

1-7 Nisan tarihleri arasında Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla okulumuzda “erken fark edersen çok şey fark eder” temalı okul panosu düzenlenerek” kanser hastalığı ve tedbirleri” hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Nis

“Otizmin Farkındayız, Çözümde Bir Aradayız diyorum”

2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir.

"Otizm engel veya eksiklik değil, bir farklılıktır...
Biz otizmli kardeşlerimizin sevgi dolu kalplerinin ve renkli hayallerinin farkındayız. Farklılıklarımızla güzeliz!"

Nis

İmdat Vakfı’nın destekleriyle okulumuzda 8.sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle iftar yemeği düzenledik.

HAYATA +1 DEĞER KAT!

Nis

Kitapsız bir ömür düşünemeyenlerin, haftası kutlu olsun."

Kütüphane Haftası kapsamında okulumuzda sabah okul girişi saatinde bir öğrencimiz tarafından kütüphanelerin önemi anlatıldı. Görsel ve eğitsel materyaller kullanılarak farkındalık ve duyarlılığın arttırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı. Okuma saatinde kitap okutulmasına devam edildi. Sanal kütüphane turlarıyla kütüphaneler hakkında bilgi verildi. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi sanal turla öğrencilere tanıtıldı.Öğrencilerimiz tarafından kitap ayraçları yapıldı.

Mrt

Okulumuz 8. Sınıf öğrencilerine bir üst eğitim kurumlarını tanıtmak ve bilgi paylaşımında bulunmak için Köy Hizmetleri Anadolu lisesine rehberlik servisimiz tarafından gezi düzenlenmiştir

Ankara Gezimiz

Kas

Kış aylarında karbonmonoksit zehirlenmelerinde artış olduğundan öğretmen-öğrenci-veli ve personel bilinçlendirme eğitimleri yaptık.